بهینه آب

عربی

بهینه آب

طراح و سازنده مخازن فلزی

Designer and manufacturer of metal tanks

طراحی و ساخت مخزن آب

طراحی و ساخت مخزن آب در ابتدا با توجه به نوع خواسته و بسته به نیاز مشتری به صورت کامپیوتری طراحی و پس از تایید کارشناسان مربوطه ساخته می‌شود. این امر باید به صورت دقیق و با توجه به نیاز مشتری ساخته شود. ساخت مخزن آب در انواع مختلف و در جنس های گوناگونی صورت می‌گیرد. در این مقاله سعی بر راهنمایی جامع برای طراحی و ساخت مخزن آب، انواع آن و نوع کارکرد تانکر آب کرده‌ایم.

کاربرد های مخازن آبی

مخازن آبی در صنعت های مختلف و حتی در زندگی روزانه ما وجود موثری دارند. از استفاده های صنعتی این مخازن می‌توان به صنعت کشاورزی و تصفیه آب و در زندگی شخصی می‌توان به مصارف ساختمانی و باغبانی اشاره کرد. در ادامه به طور کامل به این موضوع می‌‎‌پردازیم.

1. باغ و ساختمان

با توجه به کم بود آب در کشور استفاده از مخازن آب در ساختمان ها و باغ های امروزی بسیار بیشتر شده است. دلیل استفاده از این مخازن بیشتر برای هنگام قطعی آب یا کم بود فشار آب در ساختمان هایی با ارتفاع زیاد می‌باشد.

2. صنایع تصفیه آب و فاضلاب

استفاده از مخزن آب، در صنعت تصفیه آب و فاضلاب جهت ذخیره آب های تمیز است.

3. مواد غذایی

استفاده از مخزن آب، برای شکرت های تولیدی آب، آبمیوه، شیر و شربت می‌باشد. همچنین استفاده دیگر از مخزن آب در صنعت کشاورزی می‌باشد که برای آبیاری های قطره ای بسیار کارآمد است.

4. سالن های ورزشی

مخازن آب در سالن های ورزشی برای چندین منظور استافده می‌شود که اصلی ترین آنها آب آشامیدنی برای ورزشکاران و تماشاچیان می‌باشد. از تانکر آب در سالن های ورزشی به منظور خاموش کردن حریق همچنین برای گرم کردن سالن ورزشی استفاده می‌شود.

ویژگی های مخزن آب

از ویژگی های مخزن آب می‌توان به موارد بسیاری اشاره کرد. در این قسمت شما را با برخی از ویژگی های مخزن آب آشنا می‌کنیم.

1. قیمت مناسب مخزن آب

یکی از اصلی ترین ویژگی های مخازن آب قیمت مناسب آن نسبت به کارایی و طول عمر بالای آن بسیار پایین می‌باشد.

2. تنوع بالا تانکر های آب

تنوع بالای مخزن های آب این امکان را به شما می‌دهد تا در هر موقعیت و مکان مد نظر خود یک مخزن آب داشته باشید.

3. بهداشت مخزن آب

مخازن آب به گونه‌ای طراحی و ساخته شده‌اند که هیچ گونه تغییری در طمع و مزه آب ایجاد نکرده و آبی سالم و تمیز را در اختیار شما قرار می‌دهد.

4. کاربرد آسان

مخازن آب به گونه‌ای طراحی و ساخته شده‌اند که به راحت ترین شکل ممکن بتوانید از آنها استفاده کنید.

5. طول عمر بالا

مخازن آب با توجه به حساسیت کاری که دارند به گونه‌ای ساخته می‌شوند که در برابر بد ترین شرایط آب و هوایی ممکن نیز مقاومت دارند.

انواع مختلف مخزن آب

مخزن های آب با توجه به کاربرد آن انواع مختلفی دارند. از انواع این مخازن می‌توان به مخزن آب عمودی، افقی، نیسانی، آسانرو، زیر پله و کلرزنی آشاره کرد که در ادامه به میزان گنجایش و محل هر کدام اشاره کرده‌ایم.

  • مخازن آب عمودی

 

دو مخزن آب عمودی با رنگ زرد نصب شده بر روی پشت بام

این نوع مخازن برای مکان هایی که محدودیت فضایی دارند بسیار مناسب و جزو پر کاربرد‌ترین مخازن است. این مخازن با ساختار عمودی خود و مقاوت بالا برای نصب و استفاده در پشت‌بام ها بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد.

  • منبع آب افقی

مخازن افقی همانند مخازن آب عمودی هستند اما با این تفاوت که فضای بیشتری را اشغال می‌کنند. از دیگر تفاوت های مخزن آب افقی با مخزن آب عمودی دسترسی راحت تر به درب بالایی و میزان گنجایش آن است.

  • مخزن آب نیسان

این مخازن با طراحی خاص مناسب برای پشت نیسان ها می‌باشد. استفاده عمده از این مخازن برای رساندن آب به مناطق محروم است. این مخازن 2000 لیتر آب را در خود جای می‌دهند. از دیگر استفاده مخزن آب نیسانی حمل مایعات خوراکی مانند حمل شیر و  آبمیوه می‌باشد.

  • مخازن آب آسانرو

مخازن آب آسانرو برای نصب در راه پله ها و مناطق این‌چنینی بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرند. جنس ساختاری مخازن آسان رو عموما پلی اتیلنی می‌باشد و گنجایش
آن بین 100 الی 2000 لیتر می‌باشد.

  • منبع آب زیر پله ای

مخزن زیر پله ای برای ساختمان ها و دور از دید عموم مورد استفاده قرار می‌گیرد و گنجایشی بین 500 تا 1500 لیتر دارد. بهترین منبع آب زیر پله از جنس فلز گالوانیزه می‌باشد. دلیل استفاده از این فلز طول عمر بالا، خواصیت ضد جلبک و ضد زنگ آن می‌باشد.

  • کلرزنی

مخازن کلر زنی نقش کلیدی در تضمین ایمنی آب آشامیدنی دارند. این مخازن با دوز دقیق کلر، آب را ضد عفونی می‌کنند تا میکرو ارگانیسم های مضر را از بین ببرند. نگهداری مناسب از این مخازن برای جلوگیری از نشت کلر و تضمین کارایی بالا حیاتی است.

  •  مخزن مکعبی

این مخازن به دلیل لایه لایه بودن آن برای نگهداری انواع مایعات مانند آب، سوخت و دیگر مایعات سازگار، بسیار کارآمد است. این مخازن برای مکان هایی که فضای محدود دارند بسیار مناسب هستند. همچنین به‌دلیل وزن کم، حمل و نقل آن بسیار راحت است. مخزن آب مکعبی تا 2000 لیتر فضا دارد.

  • انبساط

این مخازن برای تاسیسات ساختمانی استفاده می‌شوند. وظیفه اصلی این مخزن ایجاد تعادل آب در حال گردش شوفاژخانه است.

انواع لایه های مخازن آب

 

چهار مخزن آب پلاستیکی یا پلی اتیلن آماده برای نصب در محل مورد نظر

مخازن آب دارای لایه های مختلفی می‌باشند. این لایه ها برای مصرف های گوناگونی ساخته شده‌اند. مخازن آب تک لایه، دو لایه و سه لایه هستند که در ادامه به نوع کاربرد آنها اشاره می‌کنیم.

1. مخزن تک لایه

مخزن آب تک لایه از یک لایه فلز یا پلی اتیلن ساخته شده است. این مخازن بیشتر برای نگهداری مواد در مدت زمان کوتاه مناسب می‌باشد.

2. مخزن دو لایه

این مخرن آب با داشتن یک لایه‌ی اضافه مانع عبور نور خورشید و همچنین باعث ایجاد استحکام بیشتر نسبت به مخزن تک لایه می‌شود.

3. مخزن سه لایه

مخزن آب سه لایه دارای مقاوت بسیار بالایی است. از این مخزن برای نگهداری مایعات حساس به نور و دما استفاده می‌شود. به دلیل داشتن لایه سوم مواد داخلی این مخزن دیده نمی‌شود.

4. مخزن فوم دار چهار لایه

مخزن فوم دار 4 لایه اصولا به مخازنی گفته می‌شود که از فوم پلی اتیلن در آنها استفاده شده باشد. این مخازن بهترین عایق حرارتی می‌باشند و بیشتر مواقع به عنوان مخزن انبساط آب گرم شوفاژ خانه مورد استفاده قرار می‌گیرند.

انواع مخزن آب از نظر جنس

ساخت مخزن آب با توجه به شرایط جوی منطقه، آب و هوا و نوع کاربرد آن می‌تواند متفاوت باشد. از جنس این مخازن می‌توان به فلزی، پلی‌اتیلن، تاشو و فایبرگلاس اشاره کرد که در ادامه با کارایی هر کدام آشنا خواهید شد.

  • مخزن آب هوایی

مخزن آب هوایی برای مصارف آب آشامیدنی شهرک های مسکونی، صنعتی و شهر هایی که دچار مشکلات آب هستند استفاده می‌شود. دلیل ارتفاع این مخازن برای فشار آب است که به درستی آب به تمامی نقاط برسد. این مخازن انواع مختلفی دارند. مخزن فلزی، پلاستیکی، گالوانیزه و پلی اتیلنی از انواع این مخازن می‌باشد. ارتفاع این مخازن گاهی تا 50 متر نیز می‌رسد. در ادامه به شرح تمامی این مخازن خواهیم پرداخت.

  • مخزن هوایی پلاستیکی

مخزن آب هوایی پلاستیکی ساختار پلی اتیلن دارد و در برابر اشعه های مضر خورشیدی بسیار مقاوم است. دلیل استفاده از این مخازن وزن کم آنها و جابه‌جای بهتر آن می‌باشد. مخزن هوایی پلی اتیلنی(پلاستیکی)، کارایی یکسانی با مخزن آب هوایی دارد.

  • مخزن هوایی فلزی و گالوانیزه

مخزن هوایی با جنس گالوانیزه درحال بردن به محل نصب با کامیون

مخازن هوایی فلزی گالوانیزه نوعی مخزن ذخیره آب هستند که از ورق های فلزی ساخته شده و با فرآیند گالوانیزه گرم، ضد زنگ و خوردگی می‌شوند. این مخازن به دلیل استحکام بالا، طول عمر زیاد و مقاومت در برابر شرایط آب و هوایی مختلف، برای ذخیره و آبرسانی در مصارف خانگی، صنعتی و کشاورزی مورد استفاده قرار می‌گیرند. مخازن هوایی فلزی گالوانیزه در ظرفیت ها و ابعاد مختلف تولید می‌شوند و می‌توان از آنها برای ذخیره آب آشامیدنی، آب کشاورزی، آب صنعتی و سایر مایعات استفاده کرد. این مخازن به دلیل ارتفاع زیاد، فشار آب را در سیستم لوله کشی افزایش می‌دهند و به تامین آب با فشار مناسب در طبقات بالا و مناطق مرتفع کمک می‌کنند.

  • مخزن آب فلزی

 

دو مخزن آب فلزی نصب شده در موتور خانه

مخزن های آب فلزی استاندارد از فولاد هایی با مقاومت بالا در برابر هر گونه شرایط زیست محیطی، ضد اشعه و ضد زنگ ساخته می‌شوند. از دلایل استفاده از این مخزن طول عمر بالای آنها و مقاومت آن می‌باشد. مخزن های فلزی بیشتر برای آب رسانی های روستایی و شهر های کوچک استفاده می‌شود. این مخزن با بدنه‌ی فلزی زد زنگ خود می‌تواند در شرایط آب و هوایی بد نیز دوام آورد.

  • مخزن آب پلاستیکی (پلی‌اتیلن)

سه مخزن آب پلاستیکی یا پلی اتیلن نصب شده در موتور خانه و درحال کار کردن

مخزن آب پلاستیکی (پلی اتیلن) در ابعاد مختلف و مناسب برای هر مکانی ساخته شده است. از نمونه کاربرد های این مخزن می‌توان به مخزن پلی اتیلن زیر پله‌ای، راهرو و هوایی اشراه کرد.

  • مخزن تاشو

مخازن آبی تاشو به دلیل حمل و نقل آسان آن برای مصارف امداد و نجات بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرد. از معایب این مدل می‌توان به طول عمر پایین آن، دشواری در نظافت و مخزن بسیار محدود این مدل اشاره کرد.

  • مخزن فایبرگلاس

این مدل از مخازن بسیار به ندرت ساخته می‌شوند. جنس این مخازن آبی فایبرگلاس یا کامپوزیت بوده که در صنایع بسیار خاصی از آنها استفاده می‌شود. مخزن آبی فایبرگلاس عموما به صورت محدود برای مصارف موضعی استفاده می‌شود.

  • مخزن آب آتش نشانی

مخزن آب آتش نشانی آماده برای نصب توسط فرد متخصص

مخزن آب آتش نشانی یک ورودی که به لوله اصلی آب و یک خروجی که از طریق مخزن به لوله های آب اطفای حریق متصل می‌شود. این مخازن به گونه‌ای طراحی شده‌اند که به طور مداوم تا 15 دقیقه آب را بر روی محل درحال سوختن بریزد.

نصب و راه اندازی مخزن آب

نصب و راه اندازی تانکر آب بسیار ساده می‌باشد، اما باید توسط فردی متخصص این کار صورت پذیرد. برای نصب و راه اندازی مخزن آب باید مراحل زیر اجرا شود.

  1. منبع باید در محلی مسطح، ایمن و مستحکم نصب شود.
  2. ارتفاع منبع(در صورت بدون پمپ بودن آن) باید ارتفاعی بالا تر از تمامی شیر های مصرفی داشته باشد.
  3. باید از بسته بودن اتصال های مخزن اطمینان حاصل فرمایید.
  4. در مخازن آب پلی اتیلن باید به بسته بودن واشر ها مطمئن شوید. این امر برای دیگر مخازن آب نیازی ندارد.
  5. شناور باید در بالا و پایین مخزن حتما نصب باشد.
  6. توپی های شناور در همه‌ی مخازن باید به سمت پایین باز و بسته شود.
  7. با استفاده از یک سه راهی یکی از لوله های اصلی آب ساختمان را به بالای مخزن متصل کنید.
  8. در نصب مخزن بدون پمپ باید یک شیر برای ورود اضطراری آب و یک شیر یک طرفه مجزا جهت برگشت آب در نظر بگیرید.

مزایا و معایب مخزن آب

مخزن آب در حال ساخت در کارگاه

مخازن آب نیز مانند تمامی چیز های دیگر دارای مزایا و معایبی می‌باشد. در ادامه شما را با این مزایا و معایب تانکر آب آشنا می‌کنیم.

مزایا

از مزایای مخزن آب به موارد بسیار زیادی می‎توان اشاره کرد، اما ما در این قسمت شما را برخی از مهم‌ترین مزایای مخزن آب آشنا خواهیم کرد.

  • عایق حرارتی مناسب
  • ذخیره آب بدون تغییر در طمع و مزه آن
  • حمل آسان
  • نصب سریع
  • مناسب برای هر مکان
  • محافظت در برابر اشعه خورشیدی
  • آنتی باکتریال
  • ضد زنگ

معایب

میزان معایب مخازن آب در مقایسه با مزایای آن بسیار کم و ناچیز می‌باشد. از معایب مخزن آب می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • آسیب دیدن احتمالی در برخورد اجسام تیز
  • امکان گرم شدن آب در مخازن رنگ تیره

نکاتی که در هنگام خرید مخزن آب باید بدانید!

در هنگام خرید یک مخزن آب باید به چندین نکته بسیار مهم دقت داشته باشید تا بهترین استفاده را بتوانید از مخزن آب خود بکنید. این نکات به شرح زیر می‌باشد.

  • میزان لیتر
  • میزان فضای قرارگیری مخزن آب
  • نوع استفاده از مخزن آب
  • محتویاتی که قرار است در مخزن آب بریزید
  • تعداد لایه های مخزن آب
  • شرایط آب و هوایی منطقه خود

شما با رعایت این نکات هنگام خرید مخزن آب می‌توانید بهترین و مناسب ترین گزینه را انتخاب کنید.

سخن پایانی

مخزن آب محلی برای ذخیره‌ی مایعات می‌باشد. این مخزن در صنعت های مختلف کاربردهای مختلفی دارد. از این صنایع می‌توان به صنعت کشاورزی، ساختمان سازی، تاسیسات، تولیدی ها، شهرسازی و امداد و نجات اشاره کرد. ساخت مخزن آب با توجه به نوع استفاده و شرایط محیطی اطراف آن صورت می‌گیرد که معروف ترین و پر کاربرد ترین آنها مخزن های آب از جنس پلی‌اتیلن است. مخازن آب انواع مختلفی دارند که می‌توان به عمودی، افقی، مکعبی، انبساط، کلرزنی، آسانرو و نیسانی اشاره کرد که شما می‌توانید با توجه به نوع استفاده و میزان فضایی که در اختیار دارید بهترین مدل این مخازن آب را انتخاب کنید.

سوالات متداول

1. بهترین مدل مخزن آب کدام است؟

بهترین مدل برای تمامی موارد استفاده از مخزن آب، تانکر های ساخته شده از فلز گالوانیزه می‌باشد.

2. طول عمر مخزن آب چقدر است؟

در صوت نگهداری درست و مراقبت از تانکر آب، طول عمر مفید انها بین 25 تا 30 سال می‌باشد.

3. طراحی و ساخت تانکر آب به چه صورتی می‌باشد؟

تانکر های آب با توجه به نیاز مشتری و شرایط جوی محل مورد نظر، ابتدا به صورت مجازی پس از تاییده کارشناس برای تیم اجرایی ارسال می‌شود.

4. بیشترین مصرف مخزن آب برای چه مواردی می‌باشد؟

بشترین استفاده از مخازن آب در ابعاد بزرگتر، آب رسانی به مناطق کم آب و در ابعاد کوچکتر آب رسانی به ساختمان و مناطقی با وسعت کم می‌باشد.

5. تانکر آب در جع مواردی کاربرد دارد؟

مخرن های آبی در صنعت ساحتمان سازی، آب و فاضلاب، کشاورزی، شهر سازی، امداد و نجات و بسیار دیگر از موارد مورد استفاده قرار می‌گیرد.

شماره تماس

021-46866276

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *