بهینه آب

عربی

بهینه آب

طراح و سازنده مخازن فلزی

Designer and manufacturer of metal tanks

مخزن تیتانیوم، ویژگی‌ها و کاربردهای آن

جنس مخازن تیتانیومی از فلز تیتانیوم و آلیاژهای مختلف آن است. ویژگی‌های بارز این فلز سبکی و استحکام مکانیکی بالاست. تیتانیوم مقاومت خوبی در برابر خوردگی، اکسیداسیون و دماهای بالا دارد. این خصوصیات باعث شده تا از این فلز برای محیط‌هایی که با شرایط سخت و خاصی روبه‌رو هستند، استفاده کنند. این مخازن در صنایع هواپیما سازی، پتروشیمی و صنعت فضایی کاربرد دارند. همچنین از این مخازن به عنوان جایگیزینی مناسب برای استفاده در مخازن نگهداری مایعات خوراکی و حمل‌ونقل مواد شیمیایی نیز استفاده می‌شود. جالب است بدانید که تیتانیوم فلزی است که به محیط زیست آسیبی وارد نمی‌کند در واقع آلودگی شاخصی ایجاد نمی‌کند.

مخزن تیتانیوم، ویژگی‌ها و کاربردهای آن

با تیتانیوم و آلیاژهای آن بیشتر آشنا شوید

با تیتانیوم و آلیاژهای آن بیشتر آشنا شوید

عنصر تیتانیوم عضوی از فلزات واسطه در جدول تناوبی است. از ویژگی‌های این فلز می‌توان به مقاومت و دوام آن اشاره کرد. در مورد آلیاژهای این فلز به طور کلی دو نوع تیتانیوم وجود دارد: 1- تیتانیوم خالص تجاری (گرید1تا4) 2- آلیاژهای تیتانیوم(آلفا، بتا، آلفا-بتا). برای اینکه آلیاژ مناسب با نیلز خود را تشخیص داده و انتخاب کنید باید عوامل مختلفی مورد بررسی قرار بگیرد با ما همراه باشید.

ویژگی تیتانیوم آلفا-بتا

این نوع آلیاژ قابلیت عملیات حرارتی برای افزایش استحکام را دارا می‌باشد. همچنین در مقاطع جوشکاری شده تا دمای 600 درجه فارنهایت مورد استفاده قرار میگیرد. این آلیاژ با وجود استحکام بالا، سبک وزن بوده، همچنین مقاومت بالایی نیز در برابر خوردگی دارد که خواص ایده‌آلی برای یک آلیاژ است.

مزایای تیتانیوم خالص تجاری

تیتانیوم خالص تجاری نسبت به آلیاژها، نرمتر و داکتیل‌تر است و همچنین چگالی کمتری نیز دارد. از طرفی آلیاژهای تیتانیوم با گریدهای یک، دو، سه مقاومت در برابر خوردگی نسبتا بالاتری دارند. اما تیتانیوم خالص نسبت به آلیاژهای خود قابلیت پردازش بهتری دارد. به همین دلیل این نوع از تیتانیوم باید در مواردی استفاده شود که فرآیندهای زیادی روی مواد اعمال می‌شود. در این شرایط باعت با اهمیت شدن خواصی مثل شکل‌پذیری و قابلیت جوشکاری خواهد شد. همچنین در چنین شرایطی چکش‌خواری و استحکام از اهمیت بالایی برخوردار نیست. با این حال نباید فراموش کنید که برخلاف استحکام کمی که نوع خالص تجاری دارد اما دوام آن بالاست و تیتانیوم خالص تجاری عمر بالایی دارد.

خواص فیزیکی و شیمیایی تیتانیوم

تیتانیوم یک فلز با استحکام بالا و چگالی کم است که در یک محیط بدون اکسیژن کاملا شکل‌پذیر است. از طرفی با اینکه تیتانیوم چگالی پایینی دارد اما استحکام کششی آن با آلیاژهای فولاد گرید پاییت برابری میکند. ظاهر این فلز براق و یک رنگ سفید فلزی خاصی دارد. نقطه ذوب تیتانیوم 1650 درجه سیلسیوس است که با توجه به این مقدار می‌توان گفت که تیتانیوم یک فلز نسوز است. از طرفی این فلز پارامغناطیس است و در مقابل سایر فلزات هدایت الکتریکی و حرارتی کمی دارد. مقاومت به خوردگی تیتانیوم در اتمسفر حد مطلوبی است. همچنین در برابر موادی مثل: اسید سولفوریک، هیدروکلریک رقیق، محلول‌های کلریدی و اکثر اسیدهای آلی مقاوم است.

کاربرد مخازن تیتانیوم در صنایع

همان‌طور که اشاره کردیم مخازن تیتانیومی به دلیل ویژگی‌های منحصر بفردی که در ترکیبات آن‌ها وجود دارد، در بسیاری از صنایع کاربرد دارند، در ادامه با برخی از کاربرهای این نوع مخزن‌ها آشنا خواهید شد.

· صنایع شیمیایی و پتروشیمی

کاربرد مخازن در پتروشیمی

مخازن تیتانیومی برای ذخیره و حمل مواد شیمیایی، اسیدها و همچنین مایعات شیمیایی خورنده که نیاز به مقاومت در برابر خوردگی دارند، استفاده می‌شود.

· صنایع هواپیمایی و فضایی

تیتانیوم به عنوان یک ماده‌ی سبک و با مقاومت در برابر شرایط فضایی سخت، در ساخت قطعات هواپیما و سیستم‌های فضایی، از جمله مخازن سوخت، استفاده می‌شود.

· صنایع دریایی

در صنعت حمل‌ونقل دریایی، مخازن تیتانیومی برای ذخیره و حمل مایعاتی که تحت تاثیر شرایط دریایی هستند، مورد استفاده قرار می‌گیرند.

· صنایع مواد غذایی

به دلیل مقاومت تیتانیوم در برابر خوردگی و اثرات شیمیایی، برخی از مخازن تیتانیوم در صنعت تولید و ذخیره سازی مواد غذایی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

· صنعت هسته‌ای

کاربرد مخازن تیتانیوم در صنعت هسته ای

مخازن تیتانیومی به عنوان بخشی از تجهیزات در صنعت هسته‌ای بکار می‌روند، زیرا توانایی مقاومت در برابر اثرات شدید اشعه و شرایط خاص هسته‌ای را دارند.

· صنایع پزشکی و داروسازی

با توجه به مقاومت بالای این فلز در برابر خوردگی، مخازن از این جنس بهترین انتخاب برای استفاده در صنایع داروسازی و پزشکی هستند از طرفی جالب است بدانید تیتانیوم برای بدن انسان بی‌ضرر است، و با توجه به ساختار با دوام و سازگاری با بافت بیولوژیکی، از این فلز در ساخت برخی تجهیزات پزشکی مانند ایمپلنت و برخی ابزارهای جراحی نیز استفاده می‌شود.

· دیگر صنایع تولیدی

آلیاژهای مختلف تیتانیوم در صنایع مختلف به عنوان مخازن تحت فشار، مبدل‌های حرارتی و اتوکلاوهای هیدرومتالوژی استفاده می‌شوند.

کاربردهای متنوع تیتانیوم در این صنایع نشان از ویژگی‌های فیزیکی و شیمیایی مناسب این فلز برای شرایط مختلف صنعتی دارد. البته باید توجه داشت که برای هر کدام از صنایع و با توجه به کاربرد آن از آلیاژ‌های مختلفی استفاده می‌شود.

سخن پایانی درباره مخازن تیتانیوم

‌ در این مقاله سعی شد به طور خلاصه ویژگی‌ها و کاربرد مخازن تیتانیوم را برای شما شرح دهیم. همانطور که متوجه شدید این مخزن، یک مخزن بسیار خاص است که در پروژه‌های نیروگاهی، نظامی، پالایشگاهی و …. استفاده می‌شود. تیتانیوم جزء فلزات گران‌بها محسوب می‌شود و استفاده از آن در ساخت مخزن به دلیل ویژگی‌های منحصربفرد این فلز است. به عنوان مثال مخازن تیتانیوم به خوبی می‌توانند در برابر بسیاری از خوردگی‌های محیطی مثل: اسیدهیدروکلریک، اسید سولفوریک، اسید نیتریک و اسیدهای آلی قوی مقاومت کنند. تمامی مخازن تیتانیومی طبق استانداردهای بین‌المللی نظیرEN ، ASTM طراحی و ساخته می‌شوند. همچنین جهت انتخاب آلیاژ مناسب نیز از این استانداردها استفاده می‌گردد و در انتها با استفاده از سیستم‌های مدیریت کیفیت، مخازن تیتانیومی مورد ارزیابی قرار می‌گیرد. به شما پیشنهاد میکنیم‌ اگر قصد خرید این مخازن را دارید درباره محصول موردنظر و مطابق با شرایط شما با کارشناسان و مهندسان خبره در این صنعت مشورت کنید. همچنین هنگام خرید از شرکت‌ها معتبر که کالای با ضمانت‌نامه ارائه می‌کنند خرید کنید. چرا که خرید نابه‌جا و اشتباه در محصولات این‌چنینی می‌تواند شما را دچار خسارت‌های جبران ناپذیری کند.

شماره تماس

021-46866276

یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *